torstai 22. marraskuuta 2007

Arjen juhlaa (osa 7: torstai)

Matka-Extra
Reissuun lähdettäessä pakkaaminen tuo mukanaan pukeutujalle uusia haasteita; vaatetusta pitää miettiä jonkin verran jo etukäteen tai, kuten itse teen, kartoittaa matkalla käytettävä aika, mahdolliset sosiaaliset tilaisuudet ja tietysti mukaan otettavien vaatteiden toivottuja funktioita (tulenko tarvitsemaan uimaräpylöitäni pidennetyn Järvenpään viikonlopun aikana? Koskaan ei voi olla varma.).
Itse käyn tulevan matkan eri vaiheet kronologisesti läpi ja lasken tarvittavien vaatekappaleiden lukumäärän, esimerkiksi montako paria sukkia tulen tarvitsemaan, vertaan tätä tietoa vaatekaappini sisältöön ja kokoan sängylle tulevan ehdotelman tai luonnoksen matkalaukkuni tulevasta sisällöstä. Itse en tee paperiluonnosta, mutta tiedän, että ystäväni Marian on tavattu näin tekevän. Analysoituani muutaman tällaisen edellä mainitun otoksen voin välittää teille todistukseni sen yhtäläisyyksistä minkä tahansa tieteellisessä tutkimuksessa käytettävän miellekartan kanssa. Kehittyneempi versio luonnoksesta on paperinukke-malli, tätäkin metodia Marian tiedetään hyödyntävän pukeutumisensa koordinoimisessa.

Tänään päätin pukeutua tummaan. Jälleen kerran näette villatakin ylläni, villaahan se ei ole, vaan H&M:n käyttämää lörpökkä-kangasta, tai jos heiltä kysyt, puuvillaa. Jos se kerran on niin lörpökkä, niin miksi sitten ostin sen, kysyt. No siksi, että esimerkiksi kesällä on mukava, kun on kevyempi villatakki, kts. edellä suorittamani luonnehdinta villatakkien eduista lämmönsäätelyn apuvälineenä. En nyt muista paljonko maksoin tästä, taisi olla kympin tuolla puolen.
T-paita on samasta liikkeestä, alunperin ostettu työpaidaksi. Ostin samalla kertaa kaksi tai kolme, nämähän ovat kulutustavaraa, kuten edellä olemme todenneet.
Housut ja vyön olenkin jo kertaalleen esitellyt, J. Lindeberg sekä unohdukseen vajonnut amerikkalainen vaatetusliike.

Tähän päättyy pieni kokeilumme arjen puitteissa. Mitä olemme oppineet? No varmasti ainakin, että kirppareilla kannattaa käydä ja sen, että villatakki on suurin keksintö sitten saumattoman sukkahousun. Uskon, että teemme uuden tutustumisen arkeen, kunhan vuosi vaihtuu ja kevät saa sekä ilmat lämpenevät. Kevään ja kesän pukeutumisessahan on täysin eri ideologia puhumattakaan käytettävien vaatteiden ominaisuuksista. Näen jo mielessäin varvassandaali- eli flip flop -extran..

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

*taputtaa* tämä oli mahtava kokeilu!
viikko vierähtikin rattoisasti tätä lukiessa. noi tuolit muuten taitaa olla askon mallistoa ja ilmari tapiovaaran..;)osuinko oikeeseen? jos asiasta ei ole varmuuttaa, kurkkaa tuolin alapuolelle, jos siellä on askon tarra, niin sitten ainakin, ja jos ei ,niin siltikin veikkaan et ne on;)
tää on ihan huippu blogi! t. vakio kommentoija