sunnuntai 18. marraskuuta 2007

Arjen juhlaa (osa 3: sunnuntai)

Seitsemäs päivä, sunnuntai, lepopäivä. Täytynee myöntää, että itse käytän tämän lepopäivän työskennellen eli maalatessa. Toisaalta, joku insinööriystävistäni saattaisi sanoa: "Maalatessa!!1 No eihän se oo työntekoa!" Tämän logiikan mukaan olisin siis hieman lähempänä kristillistä ideaalia.. Täältä tullaan pyhäkoulu.

Eroaako sunnuntaipukeutuminen jollain tavalla muiden päivien keskiarvosta? Omalla kohdallani voin sanoa, että ei juurikaan. Toisinaan saatan olla poissa kaupungista tai väsynyt edellisen illan juhlimisesta ja tästä syystä pitää lepopäivän, jolloin pukeutuminen noudattaa oloasun kaavaa.

Kokeiluni kolmantena päivänä en valinnut erityistä teemaa pukeutumiselleni. Ensimmäinen ajatus liittyen päivän asuun johti minut tämän siniharmaan paidan jäljille. Vaatekappale on ostettu Jyväskylän Ekocenteristä (Gummeruksenkadulla) parin euron hintaan. Olen tehnyt siellä monta hyvää ostosta ja voin suositella kaikille. En ole käynyt mainitsemassani paikassa lähiaikoina yhtä aktiivisesti, kuin silloin vielä pari vuotta sitten, kun tämäkin paita on hankittu ja käsittääkseni valikoima ei ole nykyään yhtä laaja. Tästä huolimatta, voin suositella. Hihat ovat hieman liian lyhyet, samoin kuin paita muutenkin on lyhyehkö, mutta näin vyö pääseekin paremmin esille.
Vyö on ostettu Jack&Jones:sta kesällä, en muista hintaa.. Reilu kymppi? Halusin vähäsen kapeamman vyön, joka ei olisi perinteinen ruskea tai musta ja tämä osui silmääni. Väri on oranssin ruskea ja täytyy myöntää että tykästyin myös solkeen..
Housut ostin reilu kuukausi sitten JC:ltä. Kyllä, myönnän, että käyn vielä nuorten kaupoissa, vaikka olenkin jo aikuinen nuorimies. Tieto saattaa järkyttää joitain teistä, mutta toivon, että pystyisitte vielä katsomaan silmiin, kun törmäätte minuun Prisman lihatiskillä. Housut (Pepe Jeans) miellyttivät minua välittömästi, koska ne ovat rennon malliset, mutta lahje on silti suora. Olivat vielä alennuksessa, hintana 35€ ja tämä sopi lompakolleni. Väri oli myös mieleeni, en välitä enää kovin kuluneen näköisistä malleista.
Aluspaitana on H&M:ltä ostettu harmaa pikee. Tykkään näistä lyhythihaisista kauluspaidoista, koska niitä voi yhdistellä varsin luovasti; ne ovat tarvittaessa myös hieman asiallisempi valinta. Näitä on kiva keräillä eri värisinä.

Tarkkaavaisimmat teistä huomaavat, että uunissa on lasagnea. Se on tehty perjantaina eli syön sitä nyt kolmatta päivää, huomiselle se ei enää kyllä veny. Tehdessäni tätä ruokaa minut valtasi halu perustaa ruokablogi. Mainittakoon, että latasin siihen kolme jättimäistä valkosipulin kynttä, joten jos et pidä valkosipulin hajusta, ehdotan, että odottelet rauhassa ainakin akselille keskiviikko-torstai. Silloin voi jo olla turvallista tulla juttelemaan.
Lattialla on yksi lempiesineistäni, Mikki-matto. Se on varmaankin ollut alunperin siskoni matto, mutta olen sitä nyt muutaman vuoden käyttänyt. Halusin sen kuvaan silläkin uhalla, että osa töyhtöstäni leikkautuu pois kuvasta. Tykkään tästä matosta, koska se on piristävä ja värikäs. Lisäksi, en voi hyvällä tahdollakaan ohittaa 'Mikki Hiiri ovimattona'- symboliikkaa..
Kädessä muna, kuvausrekvisiittaa.

2 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Tuomas olen kateellinen koska sulla on niin siisti koti.

Tuomas L. kirjoitti...

Kiitos Maria. Olen ylpeä sinusta, kun pystyt viimein myöntämään tuon.